Jeugdactiviteiten

Om nieuwe leden kennis te laten maken met tennis en met onze vereniging hebben we Maak Kennis Met Tennis. Kinderen krijgen een aantal lessen met korting om te kijken of ze tennis leuk vinden. Is dat het geval, dan kunnen ze tegen een gereduceerd tarief lid worden van TC Lauswolt.

Tenniskids Worldtour

Kinderen in de leeftijd van 5 tot 9 jaar die net starten met tennis komen in fase Rood. Jeugd die wat meer ervaring heeft wordt ingedeeld bij fase Oranje. Wij geven al onze jeugdleden op voor de Worldtour, een competitie waarin onze jeugd tegen jeugdleden van andere clubs speelt. Op deze manier raken de kinderen op een speelse manier gewend aan het spelen van wedstrijdjes. Het resultaat is onbelangrijk; de spelvreugde staat voorop. Deelname aan de Worldtour is niet verplicht, maar we hanteren wel het beleid ‘niet afmelden is meedoen’. Meer informatie over de Worldtour is te vinden op http://tenniskids.toernooi.nl.

Competitie

De oudere en wat ervarener jeugdleden doen mee aan de competitie in fase Groen met aangepaste regels en de normale jeugdcompetitie. In overleg met de trainer wordt ieder seizoen bepaald wie er in aanmerking komen voor deelname. Ook hierbij wordt er gespeeld tegen teams van andere verenigingen.

Toernooien & activiteiten

Naast de Worldtour en de competitie organiseert onze Jeugdcommissie, in samenwerking met de trainers van Tennisschool Playtennis, regelmatig onderlinge toernooien en activiteiten. Kortom genoeg te doen voor alle jeugdleden!